۱۳۸۹ اردیبهشت ۸, چهارشنبه

فرار مغزها نداريم!

راديو مي‌گفت كه گزارش غيررسمي‌اي به دست رسيده (بهتر بود مي‌گفت از زير دست در رفته) كه:

آمار مهاجرت نخبگان به خارج از كشور برابرست با مهاجرت سه دانش‌آموخته دوره دكتري و پنج دانش‌آموخته دوره كارشناسي‌ارشد در روز.*

كافي‌ست اين عددها را در تعداد روزهاي يك‌ سال ضرب كنيم تا فاجعه بودن آمار از دست رفتن نزديك به سه هزار (كه به آن اعتمادي هم نيست و چه بسا بيشتر از اين حرف‌ها باشد) نفر دانش‌آموخته كه قرار بود سرمايه‌اي باشند براي آينده كشور، دست‌مان بيايد. استادم مي‌گفت آمار تعداد بسته ارسالي در يك روز در شعبه تي‌ان‌تي دانشگاه را كه حساب كرده‌اند به عددي نزديك به بيست هزار رسيده‌اند؛ گويا چندان هم آمار پرتي نبوده.

چه نسلي بشود نسل بعد.

*البته تمام مسئوليني كه درخصوص اين آمار مورد سؤال قرار مي‌گرفتند بلااستثنا اين ارقام را تكذيب كرده و ادعا مي‌كردند تاكنون هيچ آماري نه به دست آمده و نه منتشر شده است. قضاوت درخصوص صحت و سقم آن با خودتان.

۱۳۸۹ اردیبهشت ۷, سه‌شنبه

دهن‌كجي2

ديروز كه خبر بسته شدن صفحة ورود به بلاگر، در وبلاگستان پيچيد، عكس‌العمل‌هاي اهالي وبلاگستان متفاوت بود. از بين اين عكس‌العمل‌ها مانند نثار فحش بر باعث و باني‌اش، ترك وبلاگ‌نويسي در بلاگر و تغيير آدرس وبلاگ و كل‌كل كردن و كري خواندن براي همان باعث و باني؛ ارائة راه‌حل‌هاي دور زدن اين مشكل بدون نياز به نرم‌افزارهاي گره‌گشا در عرض چند ساعت، مايه شگفتي بود. در زير تعدادي از اين راه‌حل‌ها را آورده‌ام.
راه‌حل اول: كه همان راه مرسوم استفاده از نرم‌افزارهاي گره‌گشاست كه در اين چندماه همه در اين حرفه خبره شده‌ايد.
راه‌حل دوم: استفاده از نرم‌افزار ورد 2007 است كه هنگام باز كردن يك فايل جديد، به كمك گزينة وبلاگ‌نويسي و انتشار يك پست وبلاگ، مطلب پست را در ورد نوشته و منتشر مي‌كنيد. به دليل بسته بودن سايت مرجع اين مطلب، لينك دادن به آن امكان‌پذير نبوده و بخشي از آن را در زير آورده‌ام:
«از داخل نرم افزار word 2007، پس از انتخاب گزینه New، به جای Blank Document، گزینه New Blog Post را انتخاب كنيد. پس از باز شدن صفحه جدید، با وارد کردن نام کاربری و گذرواژه در بخش Manage account وبلاگ خود را به‌صورت پیش‌فرض تعریف كنيد. از اینجای کار به بعد دیگر انتشار مطلب حتی از صفحه مدیریت خود بلاگر هم راحت‌تر و البته به مراتب سریع‌تر است. شما می‌توانید تیتر مطلب را انتخاب و حتی تصویر مورد نظرتان را در مطلبتان جاگذاری کنید. سپس گزینه Publish و یا حتی Publish as Draft را انتخاب کنید تا مطلبتان به سیستم بلاگر ارسال شود.»
البته من از اين روش به دليل هشدار نرم‌افزار ورد مبني بر ايمن نبودن مرحلة انتقال اطلاعات خصوصا كلمه عبور وبلاگ، استفاده نكردم.
راه‌حل سوم: دانلود و نصب نرم‌افزار w.bloggar از آدرس زير است:
گويا پس از دانلود و نصب نرم‌افزار، مي‌بايست مطالب را در محيط آن نوشته و پس از برقراري ارتباط با بلاگر، آن را منتشر كرد.
راه‌حل چهارم: دانلود و نصب نرم‌افزار Windows Live Writer از اين آدرس زير است:
پس از دانلود و نصب نرم‌افزار، مطالب را در محيط آن نوشته و پس از برقراري ارتباط با بلاگر، آن را منتشر مي‌كنيد. پست حاضر با به‌كارگيري همين راه‌حل منتشر شده است.
راه‌حل پنجم: از آدرس زير وارد بلاگر شده و وبلاگ خود را به‌روز كنيد.
http://draft.blogger.com/
اگر با مشكل مواجه شديد از پورت سکیور آن يعني همان https استفاده كنيد.
 
پ.ن: مطالب اين پست به‌روز خواهد شد.

۱۳۸۹ اردیبهشت ۵, یکشنبه

دهن‌كجي

حلقه‌اي كه هر روز تنگ‌تر و تنگ‌تر مي‌شود آخر به بلاگر هم رسيد. ديگر از امروز وبلاگ‌نويسي هم بدون الطاف نرم‌افزارهاي فيلطر.شكن ميسر نيست. اگرچه ظاهرا نوشتن در اينجا مثل قبل سهل‌الوصول نيست اما خود حجتي‌ست بر باورمان در تأثيرگذاري آنچه در اين صفحات مي‌نويسيم و براي خوانندگان محدودمان منتشر مي‌كنيم و همين مايه شادي و اميدواري‌ست. تا جايي كه اين نرم‌افزارهاي گره‌گشا ياري دهد، اينجا هم به‌ راه است مثل فيس.بوك و بالاترين و بقيه سايت‌هاي ناخوش به مذاق آقايان كه همچنان به راه‌اند.

۱۳۸۹ اردیبهشت ۱, چهارشنبه

مملكته داريم!*



با زدن كلمه "سايت" در گوگل، پيشنهادهايش كه حاصل فراواني جستجوهاي كاربران است را مي‌توانيد در تصوير بالا ببينيد. تغيير موارد پيشنهادي گوگل نسبت به قبل، كاملا محسوس است كه فهرست بلند بالايي از سايت‌هاي صكثي به فهرست سايت‌هاي اطلاع‌رساني و خبري آنهم عموما از نوع سبز، تغيير كرده است. اين تغيير كه مي‌تواند ناشي از تغييراتي در جامعه و فرهنگ و فكر كاربران ايراني باشد، مايه خوشحالي‌ست. اينجاست كه بايد با اميدواري گفت از "مملكتي كه داريم".

*اشاره دارد به سايت "مملكته داريم؟"

۱۳۸۹ فروردین ۳۱, سه‌شنبه

بي شير و شكر

مادرش سرطان گرفته. تصورش از همه دردها و رنج‌هاي اين روزهاي مادر، يك انسداد روده ساده است كه با جراحي رفع شده و منتظر بهبودي‌ست. نمي‌داند و اميدوار است و خيالش راحت. مي‌دانيم و خيال راحتش و اميدهاي واهي‌اش خيال‌مان را ناراحت مي‌كند از روزي كه بداند. تحمل حقيقتِ تلخي كه پشت حرف‌ها و اميدهاي الكي‌مان بايد پنهان كنيم و تظاهر به عادي و ساده بودن همه چيز، كم سخت‌تر از گفتن و دانستن‌اش نيست.
خبر را هرقدر هم تلخ بايد گفت، بايد شنيد.

۱۳۸۹ فروردین ۳۰, دوشنبه

The Hurt Locker



اگرچه به وقتِ ديدن، لحظه‌هايي بود كه نفس در سينه حبس مي‌شد و خوش‌ساخت بودن‌اش نمي‌گذاشت چشم از صفحه تلويزيون برداشت و مدام هوس تماشاي آن بر پرده سينما، حسرت را به جان آدم مي‌انداخت؛ اما سياسي بودن جايزة اسكارش در راستاي روحيه دادن به سربازان آمريكايي واضح بود كه آنقدرها در قد و قواره‌اش نبود. انگار ديگر سياست در همه قضاوت‌ها و تصميم‌ها حرف اول را مي‌زند، حال مي‌خواهد آن تصميم انتخابات رياست جمهوري باشد يا جايزه نوبل و اسكار و يا نظرسنجي مجله تايم.

۱۳۸۹ فروردین ۲۲, یکشنبه

درد دل

آي "people liked this"ها، آي "subscriber"ها، آي "shared item"ها، رهايم كنيد. بگذاريد تا خودم باشم. بگذاريد تا اينهمه حرف و فكر و فرياد كه براي گفته شدن، خود را به زحمت تا كي‌بورد رسانده‌اند را از نگراني خوش‌آيند خواننده‌اش فنا نكنم. بگذاريد خودم را بنويسم، هرچند لايق خوانده شدن و لايك خوردن نباشد. آي آن‌ها كه به نام مي‌شناسيدم، بگذاريد به دور از ترسِ مورد قضاوت واقع شدن و سوال‌ها و كنجكاوي‌هاي بعدش، از عاشق شدن‌هايم، از دلتنگي‌هايم، از يواشكي‌ها و ممنوعه‌هايم، از خواستن‌هايم، راحت بنويسم. چه نوشته‌ها كه آنقدر به‌صورت "پيش‌نويس" و منتظر "انتشار" ماندند تا بيات شدند و دست آخر حذف. شما را به خدا بگذاريد اينجا ديگر خودِ خودم باشم.

زندگي لاك‌پشتي

گفت نكته‌اش اينه كه بايد خودت رو رها كني تا سبك بشي، تا روي آب شناور بشي، تا غرق نشي. گفت آب با سفت كردن بدن و مقاومت كردن مشكل داره. گفت اگه خودت رو سفت كني مي‌كشدت تو، راه نفس‌ات رو مي‌گيره و به دست و پا زدن‌هات هم اعتنايي نمي‌كنه اما اگه خودت رو بسپري بهش، سبك‌ات مي‌كنه، رها با خودش همراه‌ات مي‌كنه.

فعلا رفته تو باقاليا

راستي، اون رأي‌مون بود، قرار بود پسش‌ بگيريم، چي شد؟!

۱۳۸۹ فروردین ۱۵, یکشنبه

خريدار



خيابان سهروردي

رو اعصاب

آقاجان، دكتر هستي خب باش، مبارك خودت و زن و بچه‌ات. استاد دانشگاهي، ديگه بدتر، هنوز نمي‌دوني محل كار يعني چي. سابقه كاري‌ات از ما بيشتره، خب پولش رو دو برابر مي‌گيري. آخر اينكه مي‌خواهي از چه شركتي اينترنت اي‌دي‌اس‌ال بگيري يا سيمكارت اعتباري بيشتر مي‌ارزد يا دائمي يا نرخ رهن و اجاره خانه چه بلايي قرار است سرش بيايد و يا اينكه كاش يخچال سايد خريده بوديد تا موقع اسباب‌كشي راحت‌تر باشيد؛ دقيقا ربطش به من چيه؟!
خير امواتت ساكت شو ديگه!

۱۳۸۹ فروردین ۱۲, پنجشنبه

تهران بهاري



اين روزها دلبري شده براي خودش!